Ecommerce: Beslist.nl gooit het roer om

Nederlandse webshops zijn begonnen met het nemen van actie ter voorbereiding op het verdwijnen van de huidige vorm van Google Shopping. Dit concludeert online winkelcentrum beslist.nl uit de toename van het aantal aanmeldingen en de reacties van webshops. De laatste maand verdrievoudigde het aantal aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar.

Beslist.nl is groot geworden als zoekmachine voor allerlei soorten webshops. Zodra je in de zoekmachine een interessant artikel hebt gevonden, word je als bezoeker door beslist.nl doorgestuurd naar de betreffende webshop. De consument koopt het artikel uiteindelijk rechtstreeks bij de shop owner.

Dit gaat nu veranderen: Beslist.nl gaat straks zélf de transactie met de consument afhandelen, en rekent achteraf met de webshop owner af. De zoekmachine wordt langzaam omgebouwd tot een mega-webshop. Beslist.nl wordt hiermee dus een rechtstreekse concurrent van Bol.com, die dit business model al enige jaren met succes toepast.

Voor webshop owners betekent dit dat er nieuwe kansen liggen. Als je je shop aansluit bij Beslist.nl heb je er in één klap een extra verkoopkanaal bij met een enorm bereik: 4 miljoen bezoekers per maand! De technische koppeling tussen de webshop en Beslist.nl is wel wat complexer geworden, maar wij hebben in samenwerking met de developers van Beslist.nl een koppeling gerealiseerd tussen OpenCart en de API van Beslist.nl.

Bent u shop owner of bent u van plan om binnenkort een webshop te starten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen bij het ontwikkelen van een succesvolle webshop!

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper en app developer. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.