20 scholen volledig 'mobile first'

Begin 2014 zijn Firmaq Media en ‘Scholennetwerk de Basis Heerenveen’ begonnen met het vernieuwen van de websites van alle aangesloten scholen. Het uitgangspunt daarbij was dat alle sites klaar moesten zijn voor de toekomst en met name voor mobiel gebruik. De Basis heeft een ambitieuze en duidelijke visie als het om online presentatie gaat. Vorig jaar heeft De Basis daarom de opdracht verstrekt om alle websites geschikt te maken voor mobiel gebruik en alle websites een frisse nieuwe uitstraling te geven.

lees meer

Firmaq maakt web app voor VRT

Eind september heeft Firmaq voor de Vlaamse omroep VRT en Van Dale Uitgevers een ‘web app’ gelanceerd onder de naam WoordSlam. Hierbij konden jongeren een zelfgemaakte video met daarin een gedicht of een rap inzenden. Inmiddels heeft de jury, bestaande uit VRT DJ’s Eva Daeleman en Brahim, de vijf finalisten geselecteerd en kan er via de web app gestemd worden.

lees meer

Cross-platform apps ideaal voor MKB

Het bouwen van echte native apps brengt hoge ontwikkelkosten met zich mee, omdat je voor elk platform een aparte app moet bouwen. Door de hoge ontwikkel- en beheerkosten zijn echte native apps vaak onbereikbaar voor het MKB. Gelukkig zijn er sinds kort uitstekende cross-platform tools, waarmee je vanuit één enkel project meerdere native apps kunt genereren voor mobiele platforms zoals Android, iOS en Windows Phone.

lees meer

Haal meer uit Google Analytics

Firmaq heeft in de afgelopen maanden alle klanten, die gebruik maken van Google Analytics, overgezet op 'Google Universal Analytics'. Dit is de sterk verbeterde versie van de oude Google Analytics. De nieuwe versie geeft u beter inzicht in uw bezoekers en de interactie met uw website en uw online inhoud.

lees meer

Van Dale lanceert Firmaq app

De Dikke Van Dale bestaat 150 jaar en dat viert Van Dale o.a. met de verkiezing van het Van Dale Jubileumwoord. Voor deze verkiezing heeft Firmaq Media als vaste leverancier van de VanDale actie-sites een moderne responsive site met flat design gemaakt, waarop iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete jubileumwoord. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 stemmen uitgebracht. Er kan tot en met maandag 22 september 2014 gestemd worden.

lees meer

Firmaq houdt van Mailchimp

Dit jaar zetten we al onze klanten over op Mailchimp, omdat Mailchimp marktleider is op het gebied van email marketing. Daarbij maken we een Mailchimp template met daarin de huisstijl van de klant. Sinds kort zijn de templates van Mailchimp nog beter geworden: niet alleen zijn ze volledig responsive, ook zijn ze nog makkelijker op te maken door een fantastische drag and drop editor.

lees meer