Angular 2: de volgende stap in apps

15 september 2016

Op woensdag 14 september 2016 heeft Google de final release van Angular 2 vrijgegeven. Dat is een belangrijke stap in de ontwikkeling van hybride apps. Wat betekent dit voor onze klanten en wat betekent dit voor de eindgebruiker.

Firmaq Media maakt al enige jaren hybride apps en doet dit sinds 2015 met behulp van de meest innovatieve tools: Ionic en Angular (versie 1). Ook de zeer succesvolle app van de Dutch Solar Challenge (iOS, Android) is met Angular gemaakt.

Trouwe lezers van dit blog weten dat wij enorme fans zijn van hybride apps. Door betere tools en snellere hardware wordt het verschil tussen native apps en hybride apps steeds kleiner. De gemiddelde gebruiker merkt het verschil tussen een native en een hybride app al lang niet meer. Bekende hybride apps zijn: Netflix, Instagram, LinkedIn, Uber, Amazon, en Evernote.

Omdat je bij een hybride app vanuit één project naar verschillende platformen kunt publiceren (iOS, Android, Windows Phone) zijn de kosten vele malen lager. En daardoor zijn apps ineens ook bereikbaar voor het MKB en het onderwijs.

Met de komst van Angular 2 zal het verschil tussen een hybride app en een native app nog kleiner worden. Voor onze klanten betekent dat simpelweg dat zij een (nog) snellere en stabiele app krijgen op alle platformen tegen bijzonder scherpe prijzen.

En de eindgebruiker? Die wordt gewoon blij van de apps die straks met Angular 2 gemaakt zijn, omdat deze apps een geweldige User Experience (UX) mogelijk maken.

Meer weten over uw toekomstige app? Neem contact op met uw sales manager.

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.