Wacht niet te lang met upgraden naar Magento 2

14 januari 2019

Er was even flinke paniek in de wereld van ecommerce: Magento wilde in eerste instantie de support op Magento-1 al in november 2018 stopzetten. Onder grote druk vanuit de community heeft men besloten de support van Magento-1 te verlengen naar juni 2020. Dat is goed nieuws. Toch luidt ons advies: wacht niet te lang met upgraden.

Wereldwijd draaien er ongeveer 250.000 webshops op Magento. En als we de statistieken mogen geloven, dan is slechts 15% daarvan inmiddels overgestapt op Magento-2. Dat betekent dat er aan het eind van dit jaar opnieuw lichte paniek gaat ontstaan bij shop owners. Want in juni 2020 gaat de support voor versie 1 dan toch echt stoppen.

Daar komt nog eens bij dat bijna alle Magento-1 shops draaien op PHP versie 5.6, en de support voor deze PHP versie is per 1 januari 2019 al officieel gestopt. Voor de security van de Magento 1 shops is dit dus slecht nieuws.

Als we het tijdpad gaan bekijken, dan kunnen we nu al concluderen dat de Magento specialisten het in 2019 erg druk gaan krijgen. Nederland telt ongeveer 24.000 Magento shops (bron: Byte), en als we uitgaan van die 15% dan moeten er in de komende anderhalf jaar dus nog ruim 20.000 sites overgezet worden naar versie 2.

Ons Magento team in Hilversum is nu fulltime bezig om bestaande en nieuwe klanten te helpen bij de overgang naar Magento versie 2. Ook zien we een opmerkelijke toestroom van klanten die willen overstappen van WooCommerce, OpenCart of PrestaShop naar magento 2. En terecht, want Magento 2 is een fantastische stap voorwaarts, en bevat werkelijk alles wat je als shop owner nodig hebt.

Ons advies aan webshop owners met een Magento-1 webshop: wacht niet te lang en neem contact op met onze Magento specialisten.

 

 

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.