Woordslam 2015 - je kunt tot 14 oktober stemmen!

9 oktober 2015

Hoe spreek je de jeugd tussen de 15 en 19 jaar aan om aan een taalwedstrijd mee te doen en met taal bezig te zijn? Gewoon, door ze uit te nodigen om via youtube een eigen video in te sturen met hun kijk op deze wereld.

Ook dit jaar organiseren MNM, Van Dale en VRT voor de tweede maal de taalwedstrijd onder jongeren in België, Woordslam genaamd. Wat als jij morgen de baas was van de wereld? Dat is het thema waarmee de 15- tot 19-jarigen dit jaar aan de slag zijn gegaan. Youtube-talent Zaka is ambassadeur van het project. Firmaq Media zorgt ook dit jaar weer dat alles technisch goed verloopt, inclusief de stemrondes.  
Het stemmen is in volle gang. De vakjury heeft onlangs de 5 finalisten bekend gemaakt. Tot woensdag 14/10/2015 kan iedereen via de website stemmen op 1 van de 5 beste video's. Wie stemt, maakt kans op een waardevol boekenpakket!

Op donderdag 15/10/2015 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het avondvullend VRT-taalfeest REYERSTaal in HETPALEIS en op antenne bij MNM. Vanaf dan is de winnaar ook bekend op www.woordslam.be

Ook benieuwd naar de inzendingen? Kijk dan snel op de website.

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.