Haal meer uit Google Analytics

29 oktober 2014

Firmaq heeft in de afgelopen maanden alle klanten, die gebruik maken van Google Analytics, overgezet op 'Google Universal Analytics'. Dit is de sterk verbeterde versie van de oude Google Analytics. De nieuwe versie geeft u beter inzicht in uw bezoekers en de interactie met uw website en uw online inhoud.

Koppel meerdere apparaten en sessies aan de User-ID

User-ID is een Universal Analytics-functie waarmee u meerdere sessies (en activiteit in die sessies) kunt koppelen aan een unieke ID. Wanneer u een unieke ID en gerelateerde betrokkenheidsgegevens verzendt naar Google Analytics, wordt alle activiteit toegeschreven aan één gebruiker in uw rapporten. Met de User-ID wordt het aantal gebruikers nauwkeuriger geteld, kunt u de ervaring van de ingelogde gebruiker analyseren en heeft u toegang tot de nieuwe rapporten voor Verschillende apparaten.

Wat kan Firmaq voor u doen?

Ten eerste kan Firmaq Google Universal Analytics in uw website integreren. U kunt dan zelf via het dashboard van Google Analytics uw website volgen. Maar u kunt ook het 'meten en verbeteren' van uw website in zijn geheel aan Firmaq uitbesteden. U ontvangt dan wekelijks of maandelijks gedetailleerde rapportage, met daarin niet alleen de statistieken, maar ook adviezen voor verbetering. Meer weten? Neem dan contact op met onze specialisten.

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.