Firmaq houdt van Laravel

14 december 2015

Terwijl versie 4.5 van CMS Next in de eerste helft van 2016 uitgerold zal worden bij diverse klanten in het onderwijs en het MKB, is het Development Team van Firmaq inmiddels begonnen met de ontwikkeling van versie 5, codenaam 'Lara'.

Na uitgebreide studies en brainstorm sessies heeft het team besloten dat de volgende versie van ons CMS gaat draaien op het veel geprezen Laravel 5. In de diverse communities van ontwikkelaars is er geen enkele twijfel: Laravel is op dit moment verreweg het beste framework voor de ontwikkeling van professionele webapplicaties. (link).

De specificaties en features van Laravel zijn overweldigend. Laravel is sneller, veiliger, stabieler en flexibeler dan alle andere bekende frameworks. Daarnaast heeft Laravel een fantastische community waar onze ontwikkelaars een actieve rol in spelen. Omdat we volgend jaar ook overstappen op PHP7 en op Pure SSD hosting zal dit alles er toe leiden dat de performance van ons nieuwe CMS een enorme boost krijgt.

Omdat Laravel bovendien uitermate geschikt is voor het maken van API's kunnen we onze apps (gebaseerd op Angular en Ionic) straks nog makkelijker koppelen aan de content in uw database. Dat betekent dus dat uw website en uw app vanuit één centrale plek kunt beheren.

Klinkt mooi, maar wat gaat dat allemaal kosten? hoor ik u denken. Nou dat valt erg mee. Omdat Laravel erg flexibel is, en omdat we het nieuwe CMS volledig modulair gaan maken, kunnen we straks uw websites en apps nog sneller bouwen, dan we nu al doen. De prijzen voor een responsive website met CMS zullen daardoor op hetzelfde niveau blijven.

Wij houden u op de hoogte.

 

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.