20 scholen volledig 'mobile first'

28 november 2014

Begin 2014 zijn Firmaq Media en ‘Scholennetwerk de Basis Heerenveen’ begonnen met het vernieuwen van de websites van alle aangesloten scholen. Het uitgangspunt daarbij was dat alle sites klaar moesten zijn voor de toekomst en met name voor mobiel gebruik.  Maar liefst zestig procent van de ouders bezoekt de website inmiddels vanaf een tablet of smartphone. De Basis heeft een ambitieuze en duidelijke visie als het om online presentatie gaat. Vorig jaar heeft De Basis daarom de opdracht verstrekt om alle websites geschikt te maken voor mobiel gebruik en alle websites een frisse nieuwe uitstraling te geven.

De webmasters kunnen de website zelf volledig beheren via CMS Next, het content management systeem van Firmaq Media. De templates van CMS Next versie 4 zijn volledig responsive en zorgen er dus voor dat de website zich aanpast aan alle mobiele apparaten. Daarnaast zijn alle scholen overgezet naar Mailchimp voor het professioneel versturen van de wekelijkse nieuwsbrieven. Ook deze zijn vanzelfsprekend responsive.

In 2015 zal Firmaq Media haar producten voor de onderwijssector nog verder ontwikkelen en uitbreiden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met webmaster en schoolleiders in de sector om de nieuwe producten, zoals apps, zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen vanuit het onderwijs.

Hierbij enkele voorbeelden van de vernieuwde responsive websites van De Basis:

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.