Woordslam 2015 - je kunt tot 14 oktober stemmen!

Hoe spreek je de jeugd tussen de 15 en 19 jaar aan om aan een taalwedstrijd mee te doen en met taal bezig te zijn? Gewoon, door ze uit te nodigen om via youtube een eigen video te laten insturen met hun kijk op deze wereld.

lees meer

Restyling en responsive design voor zanger Erwin Nyhoff

De website van Erwin Nyhoff heeft een frisse restyling ondergaan en voldoet weer helemaal aan alle eisen van deze tijd en is inmiddels ook volledig mobiel vriendelijk. De responsive website is overigens van WordPress overgezet naar het eigen gebruiksvriendelijke CMS systeem van Firmaq Media, waardoor beheer en maatwerk eenvoudigweg kinderspel wordt.

lees meer

Google gaat mobile friendly sites voorrang geven in ranking!

Google heeft aangekondigd dat vanaf 21 april de zogenaamde 'mobile friendly' sites voorrang krijgen in de google ranking. Google geeft al enige tijd in de zoekresultaten aan of een site wel of niet geoptimaliseerd is voor mobiel (tag). Straks telt deze optimalisatie dus ook echt mee in het bepalen van uw ranking. Google waarschuwt zelfs dat de impact van deze update groter zal zijn dan de bekende Panda update van September 2014.

lees meer

Firmaq lanceert nieuwe responsive website met speciale Retail Module

Firmaq heeft weer een nieuwe module toegevoegd aan de toch al ruime hoeveelheid content modules van CMS Next, namelijk de Retail Module. Deze is speciaal ontwikkeld voor de Retail branche. De nadruk ligt op intuïtieve navigatie, op beeld en inspiratie, en natuurlijk op vindbaarheid (SEO). Net als alle andere content modules van CMS Next is ook de nieuwe Retail module volledig responsive en voldoet dus 100% aan het nieuwe mobile friendly label van Google.

lees meer

Nieuw FRL domein voor Friesland

Vanaf 2 februari 2015 krijgen Friese instanties en ondernemers de kans om hun eigen .frl domein te bemachtigen. Tijdens de introductieperiode voor het brede publiek hebben Friese bedrijven, organisaties en Friese inwoners namelijk voorrang. Vanaf 2 april worden de domeinen definitief toegekend en kunt u live met uw nieuwe .frl domein. Wel of niet aanvragen? Firmaq Media geeft advies.

lees meer

Nieuwe website voor GMR de Basis

De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van openbaar scholennetwerk De Basis Heerenveen heeft sinds deze week een nieuwe responsive website gelanceerd. Deze is derhalve ook geschikt voor smartphone en tablet.

lees meer