Responsive websites

15 mei 2014

Firmaq maakt al enige tijd responsive websites. Responsive betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het device van de bezoeker: een desktop, een laptop, een tablet of een smart phone.

Bij de ontwikkeling van CMS Next v4 zijn we nog een stap verder gegaan. We hebben het zogenaamde Foundation Framework volledig geintegreerd in de nieuwste versie van CMS Next. Foundation behoort samen met Bootstrap (van de makers van Twitter) tot de absolute top als het gaat om responsive design. Het grote voordeel is echter dat Foundation alleen een framework is en het ontwerp volledig aan de ontwerper overlaat. In Bootstrap zit al relatief veel design, waardoor bootstrap-sites allemaal een beetje op elkaar lijken. Omdat wij als uitgangspunt hebben dat elke klant recht heeft op een uniek ontwerp, hebben wij voor Foundation gekozen.

Wat betekent dat voor u, de (potentiële) klant. Voor bestaande klanten betekent dit dat ze bij een upgrade naar CMS Next v4 inclusief restyling, automatisch een responsive website krijgen. Dat betekent geen extra ontwikkelkosten en geen extra hostingkosten voor een extra mobiele site. Een upgrade naar versie 4 is nu dus extra aantrekkelijk. Voor nieuwe klanten betekent dit dat ze bij een overstap naar CMS Next een enorme stap voorwaarts maken. Met een volledig responsive site bent u klaar voor de (mobiele) toekomst.

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.