Full Service web bureau, wat houdt dat precies in?

10 maart 2017

Als Sales Manager krijg ik best vaak de opmerking: “Doen jullie dat ook allemaal, dat wist ik niet”. Het is natuurlijk prachtig dat men de naam Firmaq Media direct koppelt aan het product ‘website’, maar het zou nog mooier zijn als iedereen weet hoe breed en compleet ons aanbod is. Voor iedere klantvraag of probleem binnen het brede veld van online communicatie hebben we namelijk een oplossing. Hoe zit dat precies?

Een mooie klantcase

Een voorbeeld kan veel verduidelijken. Onlangs zijn we aan de slag gegaan voor NSD International, een internationaal bedrijf met meerdere merken en met vestigingen in meerdere landen. Bij deze opdracht zijn bijna al onze specialisaties ingezet. Het eerste merk wat we onder handen hebben genomen is LabelLord, een grote internationale speler in de markt van voedselveiligheid met unieke oplossingen voor het coderen van voedsel.

Online Strategie

Meten is weten en daarom hebben onze SEO specialisten eerst een aantal zaken in kaart gebracht als startpunt. Na bestudering van de specifieke branche, en na intensief overleg met de klant is daar uiteindelijk een webstrategie uitgerold waarin uitgebreid beschreven staat hoe de online bezoeker van LabelLord het beste bediend kan worden. Trefwoorden: mobile look en feel, beeldend, snelle laadtijden, toepassing AMP (link), op iedere pagina (alleen) de relevante info, plus call-to-action. Kortom: modern, makkelijk en snel.

Online Huisstijl

Omdat de klant niet tevreden was over de oude huisstijl van het merk LabelLord, hebben onze grafisch ontwerpers from scratch een nieuwe online huisstijl gemaakt, gebaseerd op de genoemde uitgangspunten van de webstrategie en de wensen van de klant. Na goedkeuring van de eerste schetsen, hebben we diverse voorbeelden uitgewerkt voor de verschillende devices: desktop, tablet en smartphone.

Content Management en Techniek

Vervolgens hebben onze ontwikkelaars het grafisch ontwerp omgezet in responsive templates en deze vervolgens geïmplementeerd in de laatste versie van ons Content Management Systeem. Ons CMS is geschikt voor meerdere talen en volledig up-to-date ten aanzien van zoekmachinemarketing, vindbaarheid en mobiele gebruikerservaring. Na het verhuizen van de betreffende domeinen is de nieuwe website uiteindelijk gelanceerd op onze gloednieuwe en razendsnelle SSD servers in het datacenter van Denit te Amsterdam.

Emailcampagnes

Omdat de marketing afdeling van LabelLord de behoefte had om op een snelle en makkelijke, maar vooral ook professionele wijze met haar klanten te kunnen communiceren, hebben we Mailchimp én de koppeling met ons CMS dusdanig ingericht dat men nu meertalige en gepersonaliseerde nieuwsbrieven naar alle klantgroepen kan versturen, waarbij het ontwerp van de nieuwsbrieven volledig aansluit bij de nieuwe online huisstijl.

Offline huisstijl en DTP

Inmiddels was de klant zo enthousiast over de nieuwe online huisstijl, dat onze grafisch ontwerpers de online huisstijl op verzoek verder hebben uitgewerkt tot een offline huisstijl. Deze is vervolgens door onze DTP-ers toegepast bij het creëren van de nieuwe brochures voor 2017 en het ontwerpen van roll-up banners. Hiervoor hebben we ook het drukwerk verzorgd.

Online partner

Uiteraard is dit maar een voorbeeld van de vele projecten die we uitvoeren als online partner. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we elke ondernemer uitstekend kunnen adviseren. Of het nu gaat om het maken van een website, intranet of app, we maken eerst een goed projectplan en hanteren strak projectmanagement. We doen het óf goed, óf we doen het niet. Gelukkig hebben we heel veel trouwe klanten die dat kunnen bevestigen. Full service betekent in ons geval, persoonlijke aandacht en voor iedere wens een professionele oplossing!

 

alt

Sybrand Hoeksma

Sybrand Hoeksma is senior webdeveloper. Daarnaast is hij een gepassioneerd zeiler en jazzmuzikant.